Algomed

Een productietechnologie die de hoogste zuiverheid en kwaliteit garandeert. Om de kwaliteit van alle culturen te verbeteren en v... Een productietechnologie die de hoogste zuiverheid en kwaliteit garandeert. Om de kwaliteit van alle culturen te verbeteren en vervuiling te voorkomen, is in Duitsland een revolutionaire productiemethode ontwikkeld in een gesloten gepatenteerd glazen leidingsysteem van meer dan 500 km.

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Algomed Chlorella 350g
  Algomed® - Chlorella poeder - 350gr
  Morgen in huis
  Speciale prijs 52,50 57,50 Vanaf 47,00
  (Al vanaf 47,00 p/s)
 2. Algome® - Chlorella 100G - (400 Tabletten a 250mg p/st)
  Algomed® - Chlorella 100G - (400 Tabletten a 250mg p/st)
  Morgen in huis
  Speciale prijs 27,95 29,75 Vanaf 25,00
  (Al vanaf 25,00 p/s)

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Een productietechnologie die de hoogste zuiverheid en kwaliteit garandeert. Het unieke van ALGOMED® is fabricagetechnologie. Om de kwaliteit van alle culturen te verbeteren en vervuiling te voorkomen, is in Duitsland een revolutionaire productiemethode ontwikkeld in een gesloten gepatenteerd glazen leidingsysteem van meer dan 500 km. De productie wordt dus volledig beheerst met optimale leefomstandigheden voor de algen. Tegelijkertijd wordt de algen beschermd tegen de verwoestende milieueffecten die bij de normale teelt worden waargenomen. Hier de teelt in grote open vijvers beton, wanneer het niet mogelijk is om verontreinigingen zoals stof, insecten voorkomen gifstoffen uit de omgeving en ongewenste zware metalen. De productie van ALGOMED® in glazen buizen resulteert in maximale zuiverheid. ALGOMED® wordt geproduceerd zonder enige vorm van tablethulpmiddelen en vulstoffen.

Chlorella is een microscopische groene algen, niet veel groter dan een rode bloedcel. De naam van deze eencellige waterplant komt van het Griekse chloros = groen of geelgroen en --ella = klein. De microalga is bolvormig en verschijnt wereldwijd. Chlorella is een van de meest grondig bestudeerde planten die er zijn. Dit succes is vooral te danken aan de fysiologische eigenschappen van de voeding. Alleen al in 'PubMed' - een van de grootste online archieven voor wetenschappelijke publicaties - zijn er nu 5.463 vermeldingen voor de zoekterm 'Chlorella' (per 31 maart 2017). Microalgen worden voornamelijk geteeld in Azië, Europa en de Verenigde Staten. Verschillende teeltmethoden worden gebruikt: open vijvers van beton of plastic folie, fermentoren of zogenaamde 'photobioreactors'.

Paspoort Algomed Chlorella

Naam : Chlorella vulgaris
Geboortedatum : minstens 2,5 miljard jaar geleden
Woont in : Zoetwater
Kleur : Groen, vanwege het hoge chlorofylgehalte
Ontdekt : 19e eeuw
Ontdekker : M.W. Beijerinck, een Nederlandse bioloog
Voedingsinformatie :uitzonderlijk rijk aan voedingsstoffen
Toepassing : Traditioneel in Azië gebruikt als voedingssupplementen vanwege hun fysiologische voedingskenmerken
Groeiend gebied : In het midden van Europa: Roquette Klötze (Duitsland)

Effecten van chlorella / ontgifting

Gezondheidsgerelateerde uitspraken zijn moeilijk of bijna onmogelijk uit te vaardigen als gevolg van het wettelijk kader (bijvoorbeeld de verordening inzake gezondheidsclaims van EFSA, de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid). Om die reden zul je dergelijke verklaringen niet vinden die op deze pagina worden geclaimd.

Als u geïnteresseerd bent in dit onderwerp, lees dan de literatuur, raadpleeg uw arts, alternatieve behandelaar of apotheker. Of lees meer over gespecialiseerde lezingen.

Chlorella vulgaris & Chlorella pyrenoidosa

De bovengenoemde 'soorten' zijn momenteel de soorten Chlorella die het vaakst in winkels worden aangetroffen. Sinds 1992 is het echter bekend (E. Kessler en V.A.R. Huss) dat er geen afzonderlijke soort "Chlorella pyrenoidosa" is. Dit is in verschillende vervolgonderzoeken bevestigd. Dit is in feite meer te wijten aan een verouderd concept van een "soort" die werd gebruikt voor verschillende soorten en stammen van algengroepen. De onderliggende soort wanneer documenten "C. pyrenoidosa "zal bijvoorbeeld Chlorella vulgaris, Chlorella sorokiniana en Chlorella fusca zijn.

Gebroken celwanden / micronisatie

De vraag is vaak of de Chlorella-celwanden op de een of andere manier moeten worden gebroken (in een kogelmolen, met ultrasone golven, enz.) Om hun verteerbaarheid of andere eigenschappen te verbeteren.

De celwanden van Algomed Chlorella zijn niet gebroken en hoeven dat ook niet te zijn: Verschillende onderzoeken hiernaar hebben aangetoond: de verteerbaarheid van Chlorella wordt niet significant verhoogd door het opbreken van de celwanden. Factoren zoals het droogproces of de soort (stam) van Chlorella die wordt gebruikt, hebben een grotere impact. Dit is als volgt samengevat in een publicatie van T. Kanno (2005), waarin staat dat "de oorspronkelijke kenmerken en de fysiologische effecten van Chlorella niet veranderd zijn door de celwand te verbreken" en "Het valt meer te vrezen dat het proces van het opbreken van de celwand kan eiwitten afbreken, vitaminen en vetzuren vernietigen, wat resulteert in oxidatie-effecten. "

Chlorella & vitamine B12

Het onderwerp van de biobeschikbaarheid van vitamine B12 uit algen is een punt van controverse. En in feite zijn er inderdaad grote verschillen tussen algen met betrekking tot de aanwezigheid van verschillende cobalaminen en hun biologische beschikbaarheid. Met behulp van de LC-MS / MS-methode kunnen we alleen de biologisch beschikbare formulieren in ons product detecteren. Onze Chlorella bevat 100 μg totaal vitamine B12 per 100 g product, d.w.z. de aanbevolen dagelijkse dosis van 3 g Chlorella vertegenwoordigt 120% van de dagelijkse behoefte

Chlorella en jodium

Jodium is alleen van belang in zeealgen. Dit element is alleen te vinden in sporenhoeveelheden in zoetwateralgen zoals Chlorella.

Dankzij de unieke teeltmethode van Algomed en de voortdurende controles, kunnen ze een uitzonderlijk hoog kwaliteitsniveau van de Chlorella-producten garanderen. Niettemin testen ze hun producten ook regelmatig op schadelijke stoffen die mogelijk aanwezig kunnen zijn, zoals residuen van bestrijdingsmiddelen, aflatoxinen, microcystines, zware metalen en andere.

Zoals met andere voedingsmiddelen, is het in principe niet mogelijk om allergieën, overgevoeligheid en intolerantie voor microalgen uit te sluiten.