Guarana

Guarana (Paullinia cupana) is een klimplant die oorspronkelijk voorkomt in de bossen van Amazonië. Het klampt zich vaak vast aa... Guarana (Paullinia cupana) is een klimplant die oorspronkelijk voorkomt in de bossen van Amazonië. Het klampt zich vaak vast aan bomen en kan tot een hoogte van 12 meter reiken. Het produceert een vrucht met een bruine of rode schil, met een zwart zaad omgeven door witte arils. Op het ee...

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Big Food Guarana Poeder
    Big Food Guarana poeder - 500 gram - Bio
    Morgen in huis
    Speciale prijs 14,21 22,95

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Guarana (Paullinia cupana) is een klimplant die oorspronkelijk voorkomt in de bossen van Amazonië. Het klampt zich vaak vast aan bomen en kan tot een hoogte van 12 meter reiken. Het produceert een vrucht met een bruine of rode schil, met een zwart zaad omgeven door witte arils.
Op het eerste gezicht lijkt de guarana op een oogbal, en zijn verbazingwekkende uiterlijk is het onderwerp geworden van zijn eigen scheppingsmythe van de Braziliaanse stammen.
Guarana werd populair toen Jezuïtische missionarissen in de Amazone opmerkten dat stamleden die het zaad consumeerden zoveel energie kregen, dat het hen toestond om langere tijd te jagen.
Om de guarana te verorberen, droogden en roosterden de stamleden ze, en grondden ze in een pasta met water. Sindsdien heeft het zich verspreid naar de Europese kolonisten en heeft het deel uitgemaakt van de Braziliaanse cultuur.
Tegenwoordig wordt guarana vaak verkocht als een poeder, dat kan worden gebruikt om koffie of thee te maken, of toegevoegd aan smoothies. Je kunt het ook gebruiken om zelfgemaakte energierepen te maken.