BIG FOOD NEDERLANDSE CHLORELLA

Premium kwaliteit en boordevol vitamines en mineralen!

Haal een breed scala aan voedingsstoffen uit Nederlandse chlorella!

premium nederlandse chlorella

Premium Nederlandse chlorella

Duurzaam geteeld in een 100% schone & gecontroleerde omgeving

hoge kwaliteit en voedingswaarde nederlandse chlorella

Hoge kwaliteit en voedingswaarde

Bevat een hoog gehalte aan chlorofyl, is veganvriendelijk & rijk aan vitamines en mineralen

laboratorium getest nederlandse chlorella

Laboratorium getest

Vrij van (milieu-) chemicaliën, onzuiverheden en zware metalen

Duizenden tevreden klanten door heel Europa

big food nederlandse chlorella voordelen

De voordelen van Big Food Nederlandse Chlorella

Big Food Chlorella is één van onze in Nederland geproduceerde producten. De Nederlandse productie is een bewuste keuze omdat de oorsprong en productieomstandigheden van in het buitenland geteelde chlorella (veelal uit China) soms moeilijk te achterhalen zijn, dit geldt zelfs voor biologische chlorella!

Het unieke productieproces van onze Nederlandse chlorella is dusdanig ontworpen dat de voedingswaarde consistent is en van zeer hoge kwaliteit. We gebruiken Chlorella Pyrenoidosa die wordt gekweekt in een steriele en 100% zuivere en gecontroleerde omgeving, weg van gifstoffen en chemicaliën.

Daarom kies je voor Big Food Nederlandse Chlorella:

  • Premium product van Nederlandse bodem
  • Duurzaam geproduceerd
  • Gekweekt in een schone omgeving
  • Boordevol vitamines en mineralen
  • Bron van eiwitten
  • Rijke bron van vitamine B7 (biotine), vitamine K
  • Rijke bron van ijzer, magnesium en kalium
  • Bevat antioxidanten
  • Hoge levels van chlorofyl

Waarvoor wordt Nederlandse chlorella gebruikt?

Chlorella is een eencellige alg en wordt beschouwd als een "Superfood" omdat het rijk is aan vitamines, mineralen, eiwitten en lipiden, en niet te vergeten chlorofyl. Het is zeer voedzaam en staat bekend om verschillende gezondheidsvoordelen en vermogen om het potentieel risico op degeneratieve ziekten mogelijk te verminderen. (Bron: PharmaJournal)

Waarom is Big Food Nederlandse Chlorella anders?

De Chlorella voor Big Food wordt in Nederland gekweekt. Voor de algenkweek wordt een 6-stappen methode gebruikt, het zogenaamde Heterotrofe proces (Je kunt er hier meer over lezen).

De Chlorella Pyrenoidosa wordt gekweekt in een gesloten tank (bioreactor), waar alleen zuiver Nederlands water voor wordt gebruikt. Daarnaast is er door de afgesloten tank geen besmetting van buitenaf mogelijk en is er geen invloed van wisselende hoeveelheden zonlicht of andere wisselende weersomstandigheden.

Hierdoor is de kwaliteit van onze Nederlandse chlorella constant en volledig te controleren. Heterotrofe kweek is de meest constante en zuivere manier van chlorellakweek die mogelijk is.

Hoe kan Nederlandse Chlorella jou helpen?

De meeste mensen worden voortdurend blootgesteld aan (lucht) vervuiling in de leefomgeving. Hierdoor is het moeilijk om uit de buurt te blijven van gifstoffen, chemicaliën, stof en schadelijke stoffen die het risico op ziekten vergroten en veroudering versnelt.

Hier kan Chlorella ons helpen. Chlorella bevat veel vitamines, mineralen en aminozuren die in klinische onderzoeken zijn onderzocht vanwege de reinigende en ontgiftende eigenschappen. (Bron: Liebertpub)

Chlorella als bron van eiwitten

Chlorella is een bron van eiwitten. Het bevat ook aminozuren die helpen bij het opbouwen van eiwitten. Chlorella bevat hoogwaardige eiwitten en is onderzocht als een mogelijke alternatieve eiwitbron (Bron: Bioresources).

Chlorella bevat eiwit met alle essentiële aminozuren die mensen nodig hebben voor spiergroei, behoud van spiermassa en normale botten. (Bron: Article 13) Als gevolg hiervan wordt chlorella vaak toegevoegd aan vegetarische en veganistische diëten.

Chlorella wordt beschouwd als een compleet eiwit omdat het alle 11 noodzakelijke aminozuren bevat, waaronder leucine (Bron: NCBI), die we niet zelf kunnen aanmaken in ons lichaam (Bron: NCBI).

DUURZAME, ZUIVERE PRODUCTIE-METHODE

Algen - waaronder chlorella - zijn als product zeer duurzaam. Zo zijn algen zijn bijvoorbeeld een uitstekende vervanging voor dierlijke producten die een enorme impact hebben op de CO2-uitstoot. Daarnaast is de heterotrofe kweekmethode een zeer duurzame manier van algenkweek met een laag oppervlaktegebruik. Er wordt namelijk geen landbouwgrond gebruikt. De kweek van onze chlorella vindt plaats in Nederland, waardoor de transportlijnen kort zijn en er dus minder CO2 en fijnstof wordt uitgestoten.

In Nederland gekweekte chlorella

Geproduceerd in Nederland, voldoet aan EU kwaliteitscriteria

De schoonste kweekmethode voor chlorella die mogelijk is

De schoonste kweekmethode voor chlorella

Vrij van verontreinigingen

Vrij van vuil en viezigheid

Vrij van schadelijke en vreemde stoffen

Vrij van schadelijke en onnodige stoffen

Consistente kwaliteit en voedingswaarde

Consistente kwaliteit en voedingswaarde

Volledige controle over het kweekproces

Volledige controle over het kweekproces

“Nederlandse chlorella, ik wist niet dat het bestond maar na een klein persoonlijk onderzoek blijkt dat we dit prima onder de knie hebben. Zeldzaam goede chlorella. Ruikt zelfs lekker."
- Frans Verhaegen -

Voedingswaarde Nederlandse Chlorella

Big Food Nederlandse Chlorella is een natuurlijke bron van vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Chlorella is een compleet en ongeraffineerd voedsel dat als superfood wordt beschouwd vanwege de hoge concentratie aan voedingsstoffen.

Het zit boordevol vitamines zoals vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en mineralen zoals magnesium, kalium en zink die je lichaam kunnen helpen bij het reguleren van de normale functie en processen.

Meer over de vitaminen en mineralen in Nederlandse Chlorella

Meer over de voordelen van chlorofyl in Nederlandse chlorella

Meer over bètacaroteen, luteïne en zeaxanthine in Nederlandse chlorella

Meer over vezels in Nederlandse chlorella

voordelen Nederlandse chlorella Big Food

Bestel Nu Extra Voordelig Big Food Nederlandse Chlorella!

Veelgestelde vragen (FAQ's)

Of je Chlorella wilt gebruiken als poeder of tablet hangt af van wat jij het makkelijkst vindt. Chlorella poeder geeft je de mogelijkheid om het toe te voegen aan dranken, smoothies en sappen. Chlorella-tabletten zijn makkelijker in te nemen met een glas water en voor sommigen is dit fijner omdat zij de smaak van chlorella niet prettig vinden. Natuurlijk kun je ook beide combineren, bijvoorbeeld als je thuis bent de poeder door een smoothie en als je onderweg bent de tabletten met water. Voor de werking maakt het niet uit in welke vorm je chlorella gebruikt.

Hier bij Plent hebben we hoogwaardige Chlorella-tabletten die in het laboratorium zijn getest om er zeker van te zijn dat er geen verontreinigingen of schadelijke stoffen in zitten, waaronder onze eigen merken Plantforce en Big Food.

Chlorella pyrenoidosa is een eencellige zoetwateralg die afkomstig is uit de familie Chlorellaceae. Net als Spirulina is Chlorella de afgelopen jaren enorm populair geworden als voedingssupplement vanwege het rijke en gevarieerde voedingsprofiel.

Het superfood voor algen, dat voor ongeveer 50% uit eiwitten bestaat, biedt ook bronnen van cruciale vitamines en mineralen, chlorofyl en carotenoïden (bijv. luteïne). Door de superfood-algen tot een krachtig poeder te malen, kan de voedingsdichtheid van slechts een enkele theelepel (of een aantal tabletten) je voorzien in je dagelijkse behoefte aan veel van deze micronutriënten.

Chlorella is een enkelcellige groene alg die groeit in zoet water en behoort tot de Chlorellaceae familie. Chlorella is een van de oudste levensvormen op aarde en kan zich aanpassen om te overleven in ruwe omgevingen. Deze groene zoetwateralg dateert van 2,5 miljard jaar geleden en wordt beschouwd als een ware "overlevingskampioen" (Pura Chlorella).

De chlorella van onze merken Plantforce en Big Food, worden in Nederland gekweekt. Lees er meer over in onze blog: 'Hoe onze Nederlandse Chlorella wordt gekweekt'

Soms raken consumenten in de war tussen Chlorella en Spirulina en denken dat ze heel verschillend zijn. Chlorella groeit in zoet water, terwijl Spirulina in zout water groeit. Beide bevatten antioxidanten, mineralen en voedingsstoffen, maar Chlorella bevat vijf keer meer chlorofyl dan spirulina. (Bron: Chlorella-Europe) Je kunt ook de voedingsstoffen van Chlorella en Spirulina in één supplement krijgen. Hier verkrijgbaar op de webshop.

Chlorella en Spirulina zijn twee van de meest bekende microalgen. Ze behoren tot twee verschillende soorten. In termen van wat beter is, zou het afhangen van welke voedingsstof of voor welk gebruik je de twee nodig zou hebben. In termen van voedingswaarde bevat Chlorella een hoger chlorofylgehalte, evenals vitamine A, B2 (riboflavine), B3 (niacine), vitamine B5 (pantotheenzuur) en B6. Terwijl beide B9 (folaat) bevatten (Bron: Research Gate). Interessant is dat je ook chlorella en spirulina samen kunt nemen. In deze blog lees je hier meer over: Groene poeders, is de hype terecht?

Chlorella is veilig voor consumptie. Maar, als je Warfarine gebruikt, kun je beter geen chlorella supplementen gebruiken. Chlorella is een goede bron van vitamine K, dat helpt bij de bloedstolling, wat essentieel is voor wondgenezing.

Warfarine is een bloedverdunner die wordt gebruikt door mensen die het gebruiken. Warfarine kan worden tegengegaan door Chlorella (een vitamine K-rijk supplement) te nemen (Bron: Mijn. Health).

Chlorella heeft geen bekende bijwerkingen. Mensen die voor het eerst Chlorella gebruiken, kunnen last krijgen van gasvorming, krampen en een opgeblazen gevoel, maar dit heeft voornamelijk te maken met de vezels en voedingswaarde van Chlorella. Het is relatief veilig om door te gaan als de persoon geen nadelige symptomen ervaart, zoals ademhalingsmoeilijkheden en netelroos.

Volgens onderzoek kunnen Chlorella-producten 104 mg ijzer per droog gewicht van 100 g bevatten (Bron: NCBI). Toch is het het beste om de voedingswaarde op het etiket van jouw Chlorella-product te controleren om te bepalen wat de hoeveelheid ijzer per portie is.

Chlorella bevat verschillende vitamines zoals vitamine A, vitamine B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B3 (niacine), B5 (pantotheenzuur), B6, E en vitamine K (Bron: MDPI).

Begin je met het gebruiken van chlorella, dan kun je mogelijk bijwerkingen ervaren zoals diarree, misselijkheid, winderigheid en groengekleurde ontlasting. Meestal verdwijnen deze bijwerkingen na enkele weken.

Van chlorella is aangetoond dat het helpt bij de behandeling van constipatie en het verbeteren van de darmgezondheid in verschillende onderzoeken die in Japan zijn uitgevoerd. Dit is mogelijk vanwege de onverteerbare celwand of "vezel" van Chlorella, die het voedseltransport van de maag naar de darm kan vergemakkelijken en de frequentie van stoelgang kan verhogen. (Bron: Chlorella)

Uit meerdere studies is gebleken dat Chlorella probiotische en prebiotische effecten heeft (Bron: MDP). Chlorella bevat levende micro-organismen die werken als een probioticum en die helpen de natuurlijke darmbacteriën in evenwicht te brengen wanneer er sprake is van een vreemde of ongewenste bacterie of ziekte (Bron: NHS). De plantaardige vezels in chlorella kunnen werken als een prebioticum dat dient als voeding voor darmbacteriën, waardoor het groeien en activiteit wordt gestimuleerd.

Als je Warfarine gebruikt, mag je geen chlorella-supplementen gebruiken.

Chlorella is een goede bron van vitamine K, die helpt bij de bloedstolling, essentieel voor wondgenezing.

Warfarine is een bloedverdunner die wordt gebruikt door personen met bloedstollings- of gerelateerde problemen. De werking van Warfarine kan worden tegengegaan door chlorella (een vitamine K-rijk supplement) te nemen. (Bron: MyHealth)

Het is verstandig om het gebruik van Chlorella langzaam op te bouwen. Begin met het innemen van 2 gram (8 tabletten van 250mg) per dag met een glas water en bouw het in twee weken langzaam op naar 2-3 gram (8 tot 12 tabletten van 250mg) per dag.

We raden aan de aanbevolen hoeveelheid die op de verpakking staat niet te overschrijden. Het gebruik van chlorella moet niet te snel worden opgebouwd.

Wil je nog verder opbouwen, naar meer dan 3 gram per dag, dan raden we je aan om goed naar je lichaam te luisteren.

Chlorella kan op elk moment van de dag worden gebruikt. Voor een optimale spijsvertering is het echter het beste om het ongeveer een half uur voor de maaltijd in te nemen. De optimale tijd om chlorella te nemen is voor het ontbijt, maar niet vlak voor of na het drinken van koffie of frisdranken met cafeïne, omdat cafeïne een negatieve invloed heeft op het spijsverteringsstelsel.

Aangezien onderzoek naar Chlorella voornamelijk bij proefdieren wordt uitgevoerd, moet nog worden onderzocht in proeven bij mensen of er effecten zijn op gewichtsverlies.

Chlorella pyrenoidosa daarentegen is wel onderzocht als een supplement dat kan helpen de bloeddruk te verlagen, het cholesterolgehalte verlagen, wondgenezing te versnellen en de immuunfunctie te verbeteren. (Bron: Pubmed)

Bestel Nu Extra Voordelig Big Food Nederlandse Chlorella!