Wat is Bragg appelciderazijn?
Bragg is 's werelds meest gerenommeerde appelciderazijnmerk en produceert al meer dan een eeuw biologische producten van hoge kwaliteit! (Bron: Bragg.com ). Het al lang bestaande maar dynamische bedrijf biedt de garantie dat elk product is gemaakt met biologisch geteelde appels en zonder het gebruik van additieven of conserveermiddelen.
Het gebruik van azijn dateert van eeuwen geleden, toen het voor het eerst werd gebruikt om wonden te genezen en voor handreiniging. (Bron: NCBI ). Meer recentelijk werd appelciderazijn ontdekt door geproduceerd uit appels, door eerst gist op verse appels aan te brengen om het fermentatieproces te starten. Ten tweede worden extra bacteriën, gewoonlijk Acetobacteriaceae , toegepast om de bacteriën verder te fermenteren die azijnzuur produceren, de belangrijkste azijnverbinding. (Bron: Wiley).
Helpt appelciderazijn bij het afvallen?
Helaas is er tegenwoordig veel verkeerde informatie over supplementen, vooral appelciderazijn. Het wordt vaak geadverteerd als een 'krachtig hulpmiddel voor gewichtsverlies', wat niet waar is. Er is één onderzoek dat verbeterde gewichtsverminderingen liet zien in een supplementengroep in vergelijking met placebo wanneer dagelijks 30 g werd ingenomen. (Bron: NCBI ) Er is echter veel meer onderzoek nodig op dit gebied, alvorens conclusies te trekken. Appelazijn kan een afslankprogramma aanvullen vanwege een voorgesteld effect op de eetlustbeheersing en de bloedglucoserespons na de maaltijd. (Bron: Examine.com)
Welke appelazijn is het beste?
Dit is een veelgestelde vraag en het antwoord is beslist Bragg! Niet voor niets zijn zij, temidden van de enorme populariteit van dit product, marktleider gebleven!
Zoals gezegd, biedt Bragg de garantie dat al hun azijnproducten 100% biologisch zijn en met minimale verwerking worden geproduceerd.
Belangrijkste gezondheidsaspecten van appelciderazijn
Hoewel appelciderazijn niet helpt om het lichaam van gifstoffen te 'ontgiften' of te 'ontdoen', zoals eerder werd aangenomen, bevat het wel een reeks gezonde verbindingen. Deze omvatten antimicrobiële verbindingen, antioxidanten en fytonutriënten uit de oorspronkelijke appelfruit. Aangenomen wordt dat de ciderazijn, indien regelmatig geconsumeerd, antidiabetische en antihypertensieve effecten heeft. (Bron: NCBI)
Azijnzuur
Dit is de belangrijkste verbinding in ciderazijn, die het een robuuste, zure geur en smaak geeft. Afgezien van de esthetiek, kan dit zuur zich combineren met cellulose om een zeer voedzame verbinding te vormen die wordt aangeduid als de 'moeder van azijn'. Veel andere azijnsoorten bevatten dit niet, omdat ze worden gefilterd, terwijl de appelciderazijn van Bragg ongefilterd is. Hierdoor kan de 'Moeder' haar integriteit behouden.
Aangenomen wordt dat deze azijnzuur-culluloseverbinding veel gunstige effecten op het lichaam uitoefent. Het kan namelijk helpen bij het in stand houden van gezonde darmbacteriën en een functioneel spijsverteringssysteem. Azijnzuur is een bekende afweer tegen pathogene of 'schadelijke' bacteriën (Bron: Wiley), waarvan er vele in ons voedsel kunnen blijven zitten en leed in ons lichaam kunnen veroorzaken.
Antioxidanten
De plantaardige stoffen die uit de rauwe appels worden gewonnen, kunnen in het lichaam antioxiderende effecten hebben. Ze doen dit door simpelweg de opeenhoping van schadelijke moleculen, reactieve soorten genaamd, uit te roeien die onze weefsels kunnen beschadigen en ontstekingen kunnen veroorzaken.
Bloedsuikercontrole
Er is nieuw bewijs dat de impact van appelciderazijn, namelijk azijnzuur, op de bloedglucoserespons ondersteunt. Als we koolhydraten eten, stijgt onze bloedsuikerspiegel, waarvan de mate afhangt van onze individuele insulinerespons en de glycemische belasting van het geconsumeerde voedsel.
Voedsel en maaltijden met een hoge GI kunnen problematisch zijn voor mensen met een slechte insulinegevoeligheid, prediabetes of diabetes. In één onderzoek, toen patiënten met overgewicht 12 weken appelciderazijn kregen, was de nuchtere glucose significant verminderd in vergelijking met een controlegroep. (Bron: NCBI)