Vegan Omega 3 Plantforce

Voed je hersenen, spieren en immuunsysteem!

gezonde hersen- en spierfunctie - veganistische omega 3

Hersen- en spierfunctie

Omega-3 in algenolie helpen bij het ondersteunen van een optimale hersen- en spierfunctie!

controle over ontstekingen - veganistische omega 3

Controle over ontstekingen

Omega-3 vetzuren in algenolie zijn belangrijk om ontstekingen in het lichaam te reguleren!

gezonde hartfunctie - veganistische omega 3

Hartfunctie

Een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA uit algenolie draagt ​​bij aan een normale hartfunctie.

makkelijk door te slikken softgels

Voordelen van Plantforce Vegan Omega 3

Voed je hersenen, spieren en immuunsysteem met Plantforce algenolie! We hebben een baanbrekend systeem ontwikkeld voor het produceren van schone, krachtige omega-3-vetzuren die volledig vrij is van dierlijke grondstoffen!

 • Optimale verhouding DHA:EPA (3:1)
 • Hoog gedoseerd (440 mg DHA en 160 mg EPA per dagdosis!)
 • 100% vegan
 • Milieuvriendelijk
 • Geen visachtige nasmaak
 • Door en door getest
 • Vrij van chemicaliën, verontreinigingen en zware metalen
 • Makkelijk door te slikken softgels

MILIEUVRIENDELIJK

Onze Plantforce® algenolie wordt binnen gekweekt - in een schone omgeving in grote stalen tanks - met behulp van fermentatietechnologie. Hierdoor kan deze rijke Omega 3-olie worden gewonnen op een manier die niet schadelijk is voor de oceanen en zeedieren die hierin leven.

PUUR NATUUR

In tegenstelling tot visolie - dat vaak schadelijke oceanische verontreinigingen bevat, zoals zware metalen en dioxines - is onze pure, plantaardige Omega 3 algenolie afkomstig van algen die zijn gekweekt in een gecontroleerde en schone omgeving.

GEEN VISGEUR, GEEN VISSMAAK

Door Plantforce® Omega 3 te gebruiken help je niet alleen de oceanen te redden, maar heb je ook geen last van een visgeur of visachtige nasmaak. Dit is vaak het geval bij Omega 3-supplementen die zijn gebaseerd op visolie en een reden voor veel gebruikers om over te stappen op algenolie.voordelen vegan omega 3 plantforce

Waarom hebben we Omega 3 nodig?

Omega-3-vetzuren zijn essentiëel voor:

 • algemene gezondheid
 • hersenfunctie
 • hartfunctie
 • spierherstel
 • en meer...

Veel mensen weten dat we omega-3-vetzuren ook kunnen halen uit noten, zaden, peulvruchten, vis en sommige zuivelproducten.

Plantaardige Omega 3

Wat weinig mensen weten, is dat niet alle omega-3-vetzuren gelijk zijn. In feite is de omega-3 die in plantaardige bronnen wordt aangetroffen niet erg actief in het lichaam. Tot voor kort werd omega-3 voor supplementen dan ook uit één bron gehaald, namelijk vis. Vis levert rijke bronnen van de bioactieve vormen van omega-3, EPA en DHA.

Omega 3 uit algen: net zo krachtig als visolie!

Pas een paar jaar geleden ontdekten wetenschappers dat dezelfde omega-3-vetzuren in gelijke hoeveelheden in algen aanwezig zijn! Wij gingen direct met deze informatie aan de slag en hebben één van de schoonste, krachtigste algenoliesupplementen geformuleerd die je op de markt kunt vinden!

Populaire Keuze!

Wat wij bij Plent anders doen

Bij Plent is het altijd onze missie geweest om schone, duurzame en uitvoerig geteste producten te leveren die één of meer gezondheidsvoordelen kunnen bieden aan jou als klant. We kunnen zonder overdrijven zeggen dat we dit - en meer - ook hebben bereikt met de Algenolie van ons eigen merk Plantforce.

Optimale verhouding Omega 3

ALA is de omega 3 die we niet optimaal in het lichaam kunnen gebruiken, terwijl EPA en DHA meer biologisch beschikbaar zijn.

Onze formule bevat een verhouding van 1:3 (EPA-DHA), terwijl veel andere producten een verhouding van slechts 1:2 (EPA-DHA) aanbieden voor dezelfde prijs of zelfs hoger.

Uitvoerig geteste vegan Omega 3

Onze producten ondergaan uitvoerige testprocedures om er zeker van te zijn dat er geen metalen of verontreinigingen in het product aanwezig zijn. Veel bedrijven slaan deze cruciale stap over!

vegan omega 3 Plantforce

Waarom kiezen voor vegan Omega 3

De meeste omega-3-supplementen op de markt zijn afkomstig van vis. Dit is op zichzelf geen probleem - we hebben ook ons ​​eigen merk visolie, welke door en door is getest. Maar, algenolie kan om verschillende redenen een geschikt alternatief zijn.

 1. Zware metalen en verontreinigingen kunnen aanwezig zijn in vis en daardoor in het visoliesupplement belanden.
 2. De visolie-industrie draagt ​​bij aan het wereldwijde probleem van overbevissing.
 3. Visolie is niet geschikt voor mensen met een stricte vegetarische en veganistische levensstijl.
 4. Visolie kan een visachtige nasmaak hebben.
 5. Visolie wordt vaak chemisch bewerkt om slechte geuren te verwijderen en lagere oxidatieniveaus te bereiken.

Betaalbaarder en hoger gedoseerd

Onze Plantforce Vegan Omega-3 is hoger gedoseerd en betaalbaarder in vergelijking met andere aanbieders.

MerkEPA per softgelDHA per softgelPrijs per softgel
Plantforce80mg220mg€ 0,23
Testa125mg250mg€ 0,43
Sunwarrior57mg250mg€ 0,57
Ekopura-250mg€ 0,22
Orangefit75mg150mg€ 0,33

Wetenschappelijk onderbouwde voordelen van algenolie

Algenolie is een uitzonderlijke bron van essentiële vetzuren met lange ketens: eicosapentaeenzuur (EPA) & docosahexaeenzuur (DHA).Plantforce Omega 3 heeft als voordeel dat het wordt gekweekt in een gecontroleerde omgeving. Dit resulteert in een hoogwaardige, milieuvriendelijke, duurzame olie die vrij is van verontreinigingen.

Helaas zijn er geen eenvoudige bronnen van EPA of DHA voor veganisten. Omdat het lichaam EPA en DHA niet efficiënt kan aanmaken, is het gebruik van een supplement de enige mogelijkheid. Alle batches van onze algenolie ondergaan geavanceerde testprocedures om de productkwaliteit te waarborgen.

Enkele van de goedgekeurde EU-gezondheidsclaims voor omega 3 (EPA & DHA):

heart function vegan omega 3 Het gebruik van een combinatie van 250 mg EPA en DHA per dag draagt ​​bij aan de normale werking van het hart.

heart function vegan omega 3 250 mg DHA per dag draagt ​​bij tot het behoud van een normaal gezichtsvermogen.

heart function vegan omega 3 250 mg DHA per dag draagt ​​bij aan het behoud van een gezonde hersenfunctie.

heart function vegan omega 3 100 mg DHA extra per dag draagt ​​bij aan de normale visuele ontwikkeling van zuigelingen tot 12 maanden.

heart function vegan omega 3 200 mg DHA extra per dag draagt ​​bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen en ogen van de foetus en zuigelingen die borstvoeding krijgen.

Enkele van onze tevreden gebruikers ♥♥♥

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Ja! Algenolie is volledig afkomstig van algen, een waterplant die groeit in vijvers of andere zoetwatermassa's. Deze bron van EPA & DHA is niet alleen vegetarisch en veganistisch, maar vereist ook minder verwerking en is daarom milieuvriendelijker.

Dit hangt af van het specifieke product. Over het algemeen zijn er echter weinig verschillen in het vetzuurprofiel (EPA & DHA) van deze bronnen, en algen zijn een perfect geschikt alternatief voor vegetariërs en veganisten.

Laten we, voordat we aanbevelingen doen over algenolie, eens kijken hoeveel van de essentiële omega-3 vetzuren we per dag nodig hebben. Dit zal helpen om de hoeveelheid algenolie die we nodig hebben te bepalen, maar maak je geen zorgen, we hebben het werk al voor je gedaan met onze optimaal gedoseerde algenolie.

Het wordt aanbevolen dat we dagelijks minimaal 250 - 500 mg gecombineerde EPA en DHA gebruiken via onze voeding of een supplement (Bron: EFSA). Plantforce Algenolie levert 600 mg gecombineerde EPA en DHA per dagdosering, dus zoals we al zeiden, we hebben het rekenwerk al voor je gedaan. Nu vraag je je misschien af ​​of 600 mg ook teveel zou kunnen zijn in bepaalde situaties. Hoewel er zeker een limiet is aan de hoeveelheid EPA / DHA die je dagelijks wilt gebruiken, komt 600 mg hier lang niet bij in de buurt.

De American Heart Association beveelt zelfs aan dat mensen met een hartaandoening 1000 mg EPA / DHA per dag gebruiken, en dat mensen met veel tryglyceriden zelfs 2000 mg gebruiken. Hiervan wordt aangenomen dat ze geen veiligheidsrisico's opleveren (Bron: EFSA).

Docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA) zijn lange keten, onverzadigde en essentiële omega-3-vetzuren die een cruciale rol spelen bij het reguleren van ontstekingen, de gezondheid en functie van de hersenen, celgezondheid, zwangerschap, spierfunctie, immuunondersteuning en meer. Vis, schaaldieren en sommige algen zijn rijk aan DHA en EPA.

In het lichaam zetten we ALA om in EPA en vervolgens EPA in DHA. Dus technisch gezien kunnen we het in het lichaam produceren. Maar dit omzettingsproces is afhankelijk van een enzym waar veel van wordt gevraagd, wat het erg inefficiënt maakt. Je kunt beter niet vertrouwen op het omzettingsproces van ALA naar EPA en DHA om in je omega-3-behoefte te voorzien.

Laten we hier duidelijk over zijn: er zijn tal van plantaardige bronnen van alfa-linoleenzuur (ALA), dat kan worden omgezet in EPA en vervolgens in DHA. Dit proces is echter niet efficiënt en zelfs wanneer je zeer veel ALA via zaden, noten, peulvruchten en granen binnenkrijgt, zal het waarschijnlijk evengoed niet voldoende EPA en DHA opleveren.

Algenolie is de enige plantaardige bron van de bioactieve EPA / DHA! Dit is één van de redenen waarom we dit krachtige product hebben ontwikkeld.

Lijnzaad en andere plantaardige oliën leveren ALA. Zoals hierboven vermeld, moet dit in het lichaam worden omgezet naar EPA en DHA via een zeer inefficiënt proces. Het is beter om een supplement te gebruiken om er zeker van te zijn dat je voldoende EPA en DHA binnenkrijgt.

Je kunt eenvoudig op de link klikken achter elke bron die we in de tekst hebben vermeld, of je kunt naar onderstaande links gaan. We raden deze bronnen aan omdat ze volledig onafhankelijk zijn, niet gekoppeld aan supplementenbedrijven of -merken en ze het onderzoek opsplitsen in eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen termen.

Populaire Keuze!