Recept vegan energierepen
- By Trudy Peters
- 26 mei 2020
Ingredienten vegan energierepen
- 80 gram medjool dadels (ontpit)
- 210 gram havermout
- 70 gram pinda's
- 10 gram proteïne poeder naturel
- 25 gram kokosolie
Topping vegan energierepen
- 20 gram proteïne poeder chocolade
- 50 gram vegan chocolade > 70% cacao
- 10 gram kokosolie
Bereiding vegan energierepen
- Laat de dadels 10 min. in een kommetje met lauw water staan.
- Knijp het water uit de dadels en meng dit samen met de havermout, kokosolie, pinda's en proteïne poeder in een keukenmachine tot een egaal mengsel. Voeg een scheutje/klein beetje water toe totdat het mengsel plakt.
- Maak van het mengsel op bakpapier de bodem van de repen (30 cm bij 10 cm), maak de bovenkant mooi recht met een lepel en zet daarna voor 30 min. in de vriezer.
- Warm de chocolade op en voeg daarna de overige ingrediënten bij elkaar en meng tot een egaal mengsel.
- Haal de repen uit de vriezer, doe de chocolade topping erop en zet weer voor 30 min. in de vriezer.
- Snij daarna de repen in 10 gelijke stukken en bewaar ze in de koelkast of vriezer.