Viscollageen Peptides - een populair nieuw beautysupplement

Viscollageen Peptides - een populair nieuw beautysupplement

Viscollageen Peptides - een populair nieuw supplement?

Collageenpeptiden zijn snel gegroeid in populariteit in de supplementen- en functionele voedingsindustrie. Veel mensen zijn geïnteresseerd in hun potentiële voordelen, maar missen de kennis van hun toepassing en potentiële waarde.

Om deze zeer populaire supplementen te maken, wordt het proteïne collageen uit elkaar gesplitst of 'geknipt' (gehydrolyseerd) met gebruik van enzymen om geïsoleerde peptiden te vormen. Dit zijn gewoon kleinere ketens van aminozuren die gemakkelijker door het lichaam worden opgenomen.

Is collageen van vis duurzamer dan andere bronnen van collageen?

In de afgelopen jaren is de aandacht voor de milieu-impact van ons voedingsgedrag enorm toegenomen. Mensen zijn zich meer bewust van de impact op het milieu, niet alleen in de productiemethoden van voedsel, maar ook de grondstoffen die gebruikt worden.

Dit heeft de weg geëffend voor viscollageen, dat wordt geproduceerd met behulp van de niet gebruikte delen (biomassa) van vis (kraakbeen en botten) om een ​​poeder te vormen met een vergelijkbare potentie als andere bronnen van collageen (Bron: NCBI).

Maar is viscollageen net zo effectief als rundercollageen? Laten we het uitzoeken!

Wat is collageen?


Krijg nu 10% korting op Plent en Big Food collageen!

Gebruik kortingscode: COLLAGEN10

korting geldt op alle Plent en Big Food collageen, m.u.v. producten waarop al een korting van toepassing is.


Wat is collageen?

Collageen is de meest voorkomende vorm van proteïne in ons lichaam. Er zijn veel verschillende typen (tot 28 typen) die worden geclassificeerd afhankelijk van hun structuur. Alle collageentypes staan ​​bekend als structurele eiwitten en sleutelcomponenten van ons kraakbeen, ligamenten, pezen, botten , huid en nagels. Het meest voorkomende type in het menselijk lichaam is type I (botten, pezen, ligamenten), maar we hebben ook aanzienlijke hoeveelheden type II (kraakbeen) en type III (huid, bloedvaten) (Bron: NCBI).

Collageen en spieropbouw

In tegenstelling tot andere voedingseiwitten die we consumeren, is collageen geen hoogwaardige eiwitbron voor de synthese van nieuw spierweefsel. Dit komt omdat het niet alle essentiële aminozuren in aanzienlijke hoeveelheden bevat, met name tryptofaan, methionine, cystine en tyrosine (Bron: Scielo). Dit suboptimale aminozuurprofiel beperkt de capaciteit om de spieropbouw te activeren dat bekend staat als eiwitsynthese.

Waarvoor wordt een collageensupplement gebruikt?

Collageen dat als supplement wordt geconsumeerd, is gewoon een externe bron van het structurele eiwit dat kan helpen bij het herstel van een beschadigde huid, gewrichts- en pees-/ligamenteuze verwondingen en meer. Het is bekend dat naarmate we ouder worden, onze interne productie van collageen geleidelijk afneemt, wat een van de redenen is voor de vorming van rimpels in de huid.

Hoe is viscollageen duurzamer?


Krijg nu 10% korting op Plent en Big Food collageen!

Gebruik kortingscode: COLLAGEN10

korting geldt op alle Plent en Big Food collageen, m.u.v. producten waarop al een korting van toepassing is.


Hoe is viscollageen duurzamer?

Zoals gezegd wordt viscollageen gewonnen uit de vermalen huid en het kraakbeen van vissen. Dit zijn de regio's die typisch een bijproduct zijn van de viskwekerij en anders zouden worden weggegooid. Om het te vereenvoudigen, door viscollageen te gebruiken, gebruik je eenvoudig delen van de vis die voorheen werden weggegooid. Geschat wordt dat tot 70% van de vis wordt weggegooid (Bron: NCBI) en slechts 25% gebruikt als voedingsproduct (Bron: NCBI).

Viscollageen is veiliger

Als een zeer belangrijke toevoeging is het algemeen bekend dat vissoorten geen infecties of ziekten hebben of overbrengen, waaraan runderen en varkens kunnen worden blootgesteld. Een heel belangrijk en pijnlijk voorbeeld is de mond- en klauwzeer die enkele jaren geleden via besmette rundvleesproducten werd overgedragen (Bron: NCBI). Collageenpeptiden afkomstig van runderen zijn afhankelijk van de voedings- en graasomstandigheden van de koe, wat dus een belangrijk punt is om rekening mee te houden.

Wat zijn de voordelen van viscollageen

Wat zijn de voordelen van viscollageen?

Er is nog niet zoveel onderzoek gedaan naar viscollageen in vergelijking met andere bronnen, bijv. collageen van runderen en varkens. Maar, dat gezegd hebbende, omdat het voornamelijk type I collageen is (het meest voorkomende type in het menselijk lichaam) dat wordt gewonnen uit mariene bronnen, zijn sommige voordelen vrij goed onderbouwd in onderzoeken.

Collageensuppletie wordt verondersteld antioxiderende eigenschappen, lipidenverlagende activiteit en bindweefselvoordelen te hebben en kan helpen bij het bevorderen van huid- en wondgenezing. Wanneer onze bloedvaten gewond zijn, wordt collageen blootgesteld en trekt het cellen uit het bloed die bloedplaatjes worden genoemd, wat bloedstolling veroorzaakt. Dit helpt om overmatig bloeden te voorkomen wanneer de schade optreedt. Daarnaast speelt collageen ook een sleutelrol bij het ondersteunen van de functies van bloedvaten.

viscollageen voor de vitaliteit van de huid

Viscollageen voor de vitaliteit van de huid

Net als ons bindweefsel en pezen, is collageen een belangrijk bestanddeel van de huid. Aangenomen wordt dat externe consumptie van collageen de interne productie van collageen kan bevorderen uit structuren die fibroblasten in de huid worden genoemd.

In een grootschalig onderzoek werden de dermatologische voordelen van collageen aangetoond. De review omvatte 11 onderzoeken en meldde dat:

"Voorlopige resultaten zijn veelbelovend voor het korte en langdurige gebruik van orale collageensupplementen voor wondgenezing en huidveroudering."

“Orale collageensupplementen verhogen ook de huidelasticiteit, hydratatie en dermale collageendichtheid. Suppletie met collageen is over het algemeen veilig en er zijn geen bijwerkingen gemeld. ”

Een andere studie combineerde viscollageenpeptiden met antioxidanten bij 41 vrijwilligers die zichtbare tekenen van huidveroudering vertoonden. Met behulp van echo's waren er na twee maanden suppletie verbeteringen in de dikte en -dichtheid van de dermis (huid; Bron: NCBI).

SPECIALE AANBIEDING: Wil je meer weten over onze best verkochte viscollageen producten? We hebben een speciale aanbieding voor jou! Lees erover op deze pagina.

viscollageen en gewrichtspijn

Viscollageen en gewrichtspijn

Collageen is het hoofdbestanddeel van alle pezen, bindweefsel en ons gewrichtskraakbeen. Dit leidde tot de hypothese dat suppletie met collageen kan helpen om gewrichtspijn te verminderen, vooral bij personen die er vatbaar voor zijn, b.v. gewonde atleten en mensen met osteoartrose.

In een kwalitatief hoogstaand onderzoek meldden 140 deelnemers die gedurende 6 maanden elke dag 10 g collageen type I (het belangrijkste type in viscollageen) gebruikten verminderde gewrichtspijn in vergelijking met de placebogroepen (Bron: NCBI).


Krijg nu 10% korting op Plent en Big Food collageen!

Gebruik kortingscode: COLLAGEN10

korting geldt op alle Plent en Big Food collageen, m.u.v. producten waarop al een korting van toepassing is.


Viscollageen en gezondheid van de botten

Zoals gezegd is een van de meest bestudeerde effecten van collageensupplementen de rol die het kan spelen bij de bescherming van botten. Dit is vooral belangrijk voor vrouwelijke atleten en ouderen met een verhoogd risico op artritis en osteoporose.

Een recente systematische review concludeerde dat "Collageenhydrolysaat een positieve therapeutische rol speelt bij osteoporose en osteoartritis: mogelijk verhoogt de botmineraaldichtheid, heeft een beschermend effect op gewrichtskraakbeen en biedt voornamelijk symptomatische pijnverlichting.

Een andere studie toonde aan dat 10 g per dag type I collageensuppletie de symptomen van artrose verlichtte, terwijl de placebo geen effecten opleverde.

In een grootschalige review werd geconcludeerd dat type I collageenhydrolysaat (gehydrolyseerde collageenpeptiden) geconsumeerd in doseringen van 12 g gunstige effecten leek te hebben op osteoporose en osteoartritis, met een positieve invloed op de botmineraaldichtheid en kraakbeen (Bron: Scielo).

viscollageen en gezondheid van de botten

Afronding

Hopelijk heb je uit dit artikel geleerd dat viscollageen een duurzaam alternatief is voor bronnen van runderen of varkens. Het is samengesteld uit de bijproducten en afgedankte producten van de visindustrie, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Qua veiligheid vallen collageensupplementen in de categorie 'nutraceuticals', voedingsproducten die een farmaceutische werking in het lichaam kunnen hebben en geen enkel risico vormen (Bron: Scielo). Ze worden ook beschouwd als nutricosmetica vanwege hun rol in huidverzorging. Collageen wordt in feite beschouwd als veilig voor menselijke consumptie met een laag risico op bijwerkingen.

Onderzoek naar aanvullende collageenpeptiden heeft aangetoond dat het kan helpen om de hydratatie en structuur van de huid te verbeteren, gewrichtspijn en symptomen van blessures bij atleten te verminderen, naast andere voordelen.


Best verkochte viscollageen producten in ons assortiment

Pure Marine Collageen +C - Pink Raspberry - 30 Sachets (30 dagen)
Waardering:
95%
(Al vanaf 33,20 p/s)
Vandaag verzonden
Pure Marine Collageen +C - Tropical Pineapple - 30 Sachets (30 dagen)
Waardering:
100%
(Al vanaf 33,20 p/s)
Vandaag verzonden
Pure Marine Collageen +C - Tropical Pineapple - 300g
Waardering:
100%
(Al vanaf 37,95 p/s)
Vandaag verzonden

Producten 1 tot 5 van 10 in totaal

Pagina

Delen: