Recept vegan pompoenbrood
- By Trudy Peters
- 4 nov. 2020
Met dit heerlijke pompoenbrood kom je al in de decembermaand sfeer!
Ingrediënten vegan pompoenbrood
- 260 gram boekweitmeel
- 40 gram Plantforce vanille proteïne poeder
- 250 gram flespompoen (in stukjes)
- 1 banaan
- 100 ml amandelmelk ongezoet
- 75 ml plantaardige olie
- 2 tl speculaaskruiden
- 1 el bakpoeder
Bereiding vegan pompoenbrood
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de pompoen 10 min. en meng samen met de amandelmelk in een keukenmachine tot een mengsel.
- Voeg alle ingrediënten (behalve de banaan) in een kom en meng tot een beslag.
- Doe het beslag in de cakevorm en snij de banaan in twee lange stukken en leg deze erop.
- Bak het pompoenbrood 40-45 min. in de oven gaar.