Recept vegan courgettebrood
- By Trudy Peters
- 10 aug. 2020
Dit tijdstip van het jaar groeien er volop courgettes. Met dit recept maak je een heerlijke koolhydraatarm en glutenvrij brood van courgette!
Ingrediënten vegan courgettebrood
- 1 grote tomaat
- 200 gram courgette
- 175 gram amandelmeel
- 25 gram Plantforce vegan proteïne poeder naturel
- 2 el gebroken lijnzaad + 6 el lauwwarm water
- 2 el pesto
- 15 gram walnoten
- 2 teentjes knoflook, 2 tl bakpoeder, snufje zout en peper
Bereiding vegan courgettebrood
- Verwarm de oven voor op 175 graden en doe bakpapier in de cakevorm van 21 cm.
- Snij de tomaat en knoflook in blokjes en bak dit 5-10 min. in een bakpan.
- Rasp de courgette fijn en laat dit uitlekken in een theedoek.
- Voeg eerst het lijnzaad, amandelmeel, bakpoeder, pesto en Plantforce proteine toe en vervolgens de noten, zout en peper.
- Schenk het beslag in de bakvorm en verdeel het tomatenmengsel over het beslag.
- Zet het brood voor 30 min. in de oven en laat daarna afkoelen buiten de oven.