Recept vegan tomatensoep
- By Trudy Peters
- 14 okt. 2020
Deze tomatensoep is een volwaardige maaltijd die je in 15 min. op tafel zet. Lekker, snel en voedzaam!
Ingrediënten vegan tomatensoep (1 persoon)
- 100 gram tomaten
- 1/2 ui
- 55 gram linzenpasta
- 60 gram prei
- 150 ml kokosmelk
- 1/2 ui
- 5 gram olijfolie
- 1/2 tablet groentebouillon
- 1 teen knoflook, 1 stukje gember en 1/2 el macapoeder
Bereiding vegan tomatensoep
- Snij de tomaten in stukken en kook samen met de kokosmelk en groentebouillon 12 min. in een pan.
- Snij in de tussentijd de ui, prei knoflook en gember in stukken.
- Bereid de linzenpasta volgens de verpakking.
- Bak eerst de ui, gember en knoflook in een pan met olijfolie en voeg daarna de prei toe en bak deze gaar.
- Mix de tomaten met een staafmixer tot soep en voeg daarna de andere ingrediënten toe.