Triple chocolate chip protein cookies
- By Anna van Neerven
- 24 okt. 2019
Triple chocolate chip protein cookies
Ben jij een echte chocoholic? Deze triple chocolate chip protein cookies zijn jouw nieuwe favoriete post-workout snack!
Droge ingrediënten
- 50 gr Third Wave Nutrition Synergy Protein chocolate smaak
- 50 gr Big Food cacao poeder (of andere ongezoete cacaopoeder)
- 60 gr kokosmeel
- 1 tl baking soda
- 100 gr chocolate chips (die van Dr. Oetker zijn vegan) of cacao nibs
Vloeibare ingrediënten
- 100 gr kokosolie, gesmolten
- 100 ml amandelmelk
- 65 ml ahornsiroop
- 60 gr notenpasta (ik gebruikte 30 gr pindakaas en 30 gr amandelpasta)
- 3 el gemalen chiazaad gemengd met 9 el water
Bereidingswijze
- Begin met het malen van het chiazaad (ik doe dit in een elektrische koffiemolen) en meng het gemalen chiazaad met 9 el water. Goed doorroeren en aan de kant zetten voor ongeveer 15 minuten.
- Meng nu de droge ingrediënten in een grote kom.
- Meng nu alle vloeibare ingrediënten met een staafmixer, keukenmachine of blender.
- Voeg het chiazaad-mengsel toe aan de vloeibare ingrediënten.
- Doe nu het vloeibare mengsel in de kom bij de droge ingrediënten en voeg de chocolate chips ook toe. Kneed alles goed door elkaar totdat er deeg ontstaat.
- Maak een bal van het deeg en doe dit in een plastic (of bio-afbreekbaar plastic) zak en knijp het deeg in die zak goed samen tot een stevige bal.
- Laat het deeg minstens 30 minuten in de koelkast liggen.
- Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak kleine balletjes van het deeg en druk die een beetje plat als je ze op de bakplaat legt.
- Bak de triple chocolate chip cookies in ongeveer 10 – 15 min in het midden van de oven.
- De koekjes zijn zowel warm als afgekoeld erg lekker. Enjoy!
Dit recept is goed voor 25 koekjes.
Eén koekje bevat 101 kcal, waarvan 5,3 gr koolhydraten, 7,3 gr vet en 3,2 gr eiwitten
Ingredienten in dit recept :