Recept vegan gevulde dadels
- By Trudy Peters
- 25 apr. 2021
Ingrediënten vegan gevulde dadels
- 10 bio medjoul dadels
- 100 gram pure chocolade (+80%)
- 170 ml bio kokosmelk
- 15 gram blauwe bessen
- 10 gram Plantforce chocolade proteïne poeder
- 1 el agavesiroop
Bereiding vegan gevulde dadels
- Verwarm de kokosmelk in een steelpan op en hak de chocolade alvast in stukken en leg deze in een kom.
- Giet de kokosmelk bij de chocolade (zodat het smelt) en voeg de agavesiroop en de chocolade proteine poeder toe.
- Zet de kom 2 uur in de koelkast (zodat het stijf wordt) en haal het er vervolgens uit en klop het op totdat het mousse wordt.
- Snijd de dadels over de lengte aan 1 kant in en vul ze met de chocolademousse en leg daarna de blauwe bessen erop.
- Je kunt de gevulde dadels een week bewaren in de koelkast.