Recept vegan perentaart
- By Trudy Peters
- 24 jan. 2021
Heerlijke vegan perentaart! Maak het extra lekker met ijs of yoghurt!
Ingredienten vegan perentaart
- 200 gram (boekweit)meel
- 50 gram Plantforce vanille proteïne poeder
- 2 rijpe peren
- 150 ml sojamelk provamel
- 50 gram kokosolie
- zest + sap van 1 citroen
- 21 gram bakpoeder
- 2tl kardamom + 1 snufje zout
Bereiding vegan perentaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm/springvorm met bakpapier.
- Rasp eerst de citroen en pers daarna het sap eruit.
- Verwijder de klokhuizen van de peren, snij in dunne repen en besprenkel ze met het citroensap.
- Meng alle ingrediënten (behalve de peren) door elkaar in een kom tot een compact beslag.
- Doe het beslag in de bakvorm/springvorm en druk de dunne repen op de bovenkant van het beslag (nog zichtbaar).
- Zet de perentaart 45 min. in de oven.